onsdag 22 december 2010

Jul berättelsen

Här kommer min förenklade version av julberättelsen.
Med Barnens Bibel som underlag. Vi har med hjälp av bilder berättat julberättelsen så här för barnen under flera år. Det fungerar bra.
 Stort tack Marzieh för att du skannade över den till mig.

Jesu födelse

För länge sedan bestämde en kejsare som hette Augustus att alla människor skulle betala skatt till honom. Han bodde i Rom och hans land var väldigt stort. Alla människor måste skattskrivas i den stad eller by där deras släkt kom ifrån. Josef måste därför gå den långa vägen från Nasaret i Gallien till staden Betlehem i Judéen för att skattskriva sig tillsammans med Maria.
Maria skulle snart föda sitt barn. Hon blev mycket trött av den långa resan. När de äntligen kom fram till Betlehem var värdshuset redan överfyll av människor. Josef och Maria hade inte så mycket pengar så de fick bo i stallet där oxen och åsnan hade sin plats.
När de var där var det dags för Maria att föda. Och hon födde sin son lindade om honom och lade honom i en krubba.
Samma natt vaktade några herdar sina får på ängarna utanför Betlehem. Då blev himlen ljus som på dagen och en ängel stod framför dem. Herdarna blev mycket rädda. Men ängeln sa – Var inte rädda. Jag har bud till er om en stor glädje. En glädje för hela folket. Idag har en frälsare eller räddare blivit född åt er i Betlehem. Han är Messias Herren. Och detta är tecknet för er. Ni ska finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor skara änglar som sjöng en lovsång till Gud.
Ära vare Gud i höjden
Fred på jorden
Åt människorna som han älskar.
När änglarna farit upp till himmelen igen sa de till varandra.
Låt oss gå till Betlehem och se det som hänt och som Herren låtit oss veta.
De skyndade sig iväg och fann Maria, Josef och det lindade barnet som låg i krubban. När de sett det berättade de vad änglarna sagt om detta barn. Alla som hörde det blev häpna över vad änglarna sa. Maria tog detta till sitt hjärta och tänkte mycket på vad det kunde betyda. Herdarna vände tillbaka till sina får och tackade Gud för vad han låtit dem få se och höra.
Allt var så som änglarna sagt.
Maria och Josef gav sin pojke namnet Jesus precis som ängeln hade sagt.
Efter att Jesus hade fötts kom några vise män ridande på sina kameler. De hade sett en stjärna lysa klart på himmelen, och de förstod på den vackra stjärnan att det var en kung som var född. De ville gärna lämna fina presenter till honom. De träffade herden som vaktade fåren och han berättade att Jesus låg i ett stall. De gick dit och gav Jesusbarnet sina fina gåvor.
Han fick Guld, rökelse och Myrra, det var fina saker.

Ha nu en riktigt God Jul önskar Fröken Flano

1 kommentar:

  1. Tack för denna text! Hoppas även du får en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

    SvaraRadera