tisdag 9 mars 2010

Spindeln som hade mycket att göra

Eric Carle som skrivit om den hungriga larven har jag nämnt och länkat till tidigare.
Gå in på YOU TUBE och sök på hans namn så kan ni se de mest underbara sagor. Det gör inget att de är på engelska, bilderna talar för sig själv.
Jag snubblade över jättefina bilder till hans saga "The very busy spider"
Jag gjorde en snabb översättning utifrån bilderna och lägger ut den som Flanosaga här på bloggen. Jag får ju inte glömma att tacka sonen som fixar tekniken för mig, vad gjorde vi utan våra barn?
Bilderna i sig är fina att använda i ett bondgårds tema också.
Här kommer min översättning av sagan

Spindeln som hade så mycket att göra

1. En solig dag

2. Kom en liten spindel blåsande. Hon landade på grinden till en bondgård

3. Genast började hon spinna ett nät

4. Hi, Hi, Hi, Hi gnäggade hästen som kom travande förbi. Vill du följa med ut och rida? Men spindeln hade så mycket att göra så hon svarade inte.

5. Bäää, bräkte lammet som kom gående förbi. Vill du följa med och springa på ängen? Men spindeln hade så mycket att göra så hon svarade inte. Hon bara spann och spann på sitt nät.

6. Muuu, råmade kon. Vill du följa med och beta gräs i hagen? Men spindeln hade så mycket att göra så hon svarade inte. Hon bara fortsatte att spinna på sitt nät.

7. Efter en stund kom geten gående. Mää, Mää Vill du följa med och hoppa i bergen? Men spindeln svarade inte. Hon bara fortsatte spinna på sitt nät.

8. Nöff, Nöff grymtade grisen som var på väg för att rulla sig i leran. Hej spindel! Vill du följa med? Men spindeln hade så bråttom att hon inte hann svara.

9. Wooff, wooff skällde hunden som kom skuttande. Vill du följa med och jaga katten frågade han spindeln? Men tror ni spindeln hann svara. Nej! Spindeln bara spann på sitt nät och hann inte se hunden.

10. Mjau, mjau jamade katten som hade smugit upp bakom spindeln. Vill du följa med till trappan och sova en stund i solens sken. Men spindeln hade så bråttom att hon inte hann svara.

11. Quack, quack lät ankan när hon kom vaggande på väg till dammen. Vill du följa med på en simtur frågade hon spindeln. Men spindeln hade så mycket att göra att hon inte svarade.

12. Ka, ka, ka, ka, ka kacklade hönan när hon kom gående förbi grinden. Vill du följa med och fånga flugor? Spindeln tittade upp och så fångade hon en fluga i sitt nät.

13. Ugglan som precis flög förbi stannade på grinden. Vem har spunnit ett sånt vackert nät, frågade hon? Spindeln svarade inte för hon hade somnat. Hon låg på grinden och sov. Hon hade haft så mycket att göra. Hon hade arbetat så mycket hela dagen.

Ha en bra kväll!

1 kommentar:

  1. Den hungriga larven är väldigt populär i min barngrupp, så jag tackar och bockar för denna saga!
    Härligt!
    /Maria
    www.forskoleburken.blogspot.com

    SvaraRadera